Draadglas

Draadglas of gewapend glas is een soort glas met metalen draden erin. Als wapening zijn metalen draden in een meestal vierkant rasterpatroon ingeweven. Het gaaswerk houdt bij een breuk de glasscherven bijeen. Ook heeft draadglas een inbraakvertragende en brandwerende werking. Door deze kenmerken wordt draadglas tot de veiligheidsglas soorten gerekend. Gebruik van gewapend glas zien we terug in de voordeur, bovenraampje of dakraam. Ook is het uitermate geschikt voor een kelderraam, schuur of lichtstraat.

Verschillende soorten draadglas

Er zijn verschillende soorten draadglas verkrijgbaar. Het glas is in de varianten bijna doorzichtig, half doorzichtig en compleet ondoorzichtig. Het wordt ook wel omschreven als normaal draadglas , Engels draadglas of spiegeldraadglas .
Naast verschillen in structuur en doorzichtigheid is draadglas ook verkrijgbaar met figuur in het glas.

Meten, maken, plaatsen

Wilt u een draadglas raam laten vervangen? Of kiest u ervoor om een bestaande ruit te vervangen voor gewapend glas? Laat u vrijblijvend informeren door Gert - Glas in lood - Hoek.

Desgewenst komen we bij u thuis om de ruit op te meten, maken we het glas voor u op maat en plaatsen dit bij u thuis. Bij grotere opdrachten maken we graag een vrijblijvende offerte voor u. Zo weet u precies wat de kosten van draadglas worden, inclusief het plaatsen ervan. Gebruik ons contactformulier of bel direct. We kunnen u vaak in enkele minuten vertellen wat uw mogelijkheden zijn.

De Glas in Lood Hoek - Voor al uw glaszaken - glasinloodhoek.nl.