Glas in lood

Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten. In een eenvoudige uitvoering vormen de loodlijsten een rechthoekig raamwerk waarin stukken blank vensterglas gevat zijn..

Glas in lood werd destijds gemaakt omdat een raam uit een stuk niet te maken viel. Glas in lood leent zich echter uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen. Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Glas_in_lood
Omdat het effect van glas in lood zeer sfeerverhogend kan werken worden ook nieuwe ramen of andere kunstvoorwerpen van glas in lood gemaakt. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om glas in lood in dubbel glas/isolatieglas ramen te maken. De sfeer van gekleurd glas collages met de isolerende en veiligheidswaarden van dubbel glas. Deze mogelijkheid is er ook voor bestaande glas in lood ramen.
De Glas in Lood Hoek maakt nieuwe collages naar uw wens. Heeft u een ontwerp voor een glas in lood raam? Stuur het ontwerp op en laat het beoordelen op haalbaarheid en kosten. Dit kan met glas in lood ramen, maar ook voorzetramen, lampenkappen of op zich staande kunstwerken van gekleurd of gebrand glas.
U kunt ons ook inschakelen voor reparatie / restauratie van glas in lood ramen en objecten. Lees meer over glas in lood reparaties en/of restauraties.

De Glas in Lood Hoek - Voor al uw glaszaken - glasinloodhoek.nl.