Gehard glas

Gehard glas is glas dat sterker is dan normaal glas. Deze sterkte krijgt het glas door zijn behandeling met hoge temperaturen. Hierdoor is dit harde glas tot wel 5x sterker dan normaal enkel glas.

Gehard glas heeft als belangrijkste kenmerk dat wanneer het breekt, er geen scherpe scherven ontstaan. Het glas breekt (als het al breekt) in kleine, afgevlakte brokjes, waardoor het risico op verwondingen minimaliseert. Door deze eigenschap maakt dit harde glas tot een uitstekende oplossing voor gebruik in badkamers, douchedeuren en op tafels. Ook wordt gehard glas gebruikt voor autoruiten.

Soorten gehard glas

Gehard glas is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo is er ‘gewoon’ transparant gehard glas, maar ook mat gehard glas en gehard figuurglas. Mat glas is uitermate geschikt voor badkamers. Het geeft direct privacy en verhinderd inkijk in een douchecabine. Gehard glas met figuur is ook mogelijk. We geven u graag informatie over dessins en mogelijkheden.

Levering van gehard glas

Veiligheidsglas kan gebruikt worden voor verschillende ruiten, binnen- en buitenshuis. Gert Hoek levert gehard glas op bestelling. Douchewanden, glasdeuren of glazen wanden, De Glas in lood Hoek levert, vervaardigt en plaatst het voor u. Neem voor advies, informatie en vrijblijvende offertes contact op. We helpen u graag een goede beslissing te nemen voor het juiste gehard glas.

De Glas in Lood Hoek - Voor al uw glaszaken - glasinloodhoek.nl.