Glas in lood in dubbel glas

Glas in lood kent naast positieve ook een aantal mindere eigenschappen. Het is bijvoorbeeld dun en kwetsbaar. Ook heeft glas in lood weinig isolerende waarde. Om dit soort eigenschappen allemaal te compenseren is er een mogelijkheid om een glas in lood ruit in dubbel glas te maken. Het glas in lood is beschermd tegen vuil, beschadigingen en condens. Het raam/deur is daarmee gelijk goed geïsoleerd en ook veiliger tegen inbraken.

Isolatie van glas in lood

Voor de isolatie van glas-in-loodramen zijn meerdere mogelijkheden. Glas in lood kan volledig tussen dubbel glas geplaatst worden. Ook is het mogelijk om een voorzetraam te gebruiken. Een voorzetraam kan aan de binnen- of buitenkant geplaatst worden.

Bij de isolatie van glas-in-lood ruiten zijn een aantal zaken waar rekening mee dient te worden gehouden. Afhankelijk van de keuze voor glas in lood in dubbel glas of een voorzetraam zijn dit verschillende punten en overwegingen.

· Door de dikte van het glas-in-lood in dubbele beglazing is soms aanpassing van kozijnen e.d. noodzakelijk, bij draaiende ramen kan het gewicht een probleem vormen. Bij smalle sponningen kan soms het zwarte isolatierubber zichtbaar zijn.
· Plaatsing van het voorzetglas aan de binnenzijde heeft als voordeel dat het buitenaanzicht origineel blijft. Er is dan geen bescherming van het glas-in-lood tegen weersinvloeden.

· Bij plaatsing van het voorzetglas aan de buitenzijde is het buitenaanzicht van de ramen minder fraai. Het glas-in-lood reflecteert op het buitenste glas.

Dit zijn een paar korte overwegingen met het isoleren van glas in lood. Heeft u meer vragen over deze oplossingen? Of heeft u een bestaande glas in lood ruit die u wilt laten isoleren? Neem dan gerust eens contact op. Snelle duidelijkheid over mogelijkheden en kosten, ook bij u op locatie.

De Glas in Lood Hoek - Voor al uw glaszaken - glasinloodhoek.nl.